Maalauksen jälkeen taivalsin mieltäylentävässä lumi/räntäsateessa Kuopion Askartelukulmaan ja ostin GameColorsin "Stonewall Grey" -maalia, Humbrollin siveltävää liimaa, synteettisen pensselin, Hekin ruohomattoa ja merkitöntä - karkeaa ruohosirotetta.
GameColorsin "Stonewall Grey":llä maalasin pysäkkirakennuksen kivijalan kivet...

...kivisen lastauslaiturin reunakivet...

...ja mursin "uuden kallion" tasaista väritystä kahteen otteeseen. Tämä kävi helposti, koska maali oli vesiohenteista ja maalauspalettinani käyttämäni tölkin kanteen jäi pieniä määriä maalia jäljelle. Ohensin jämät vedellä ja tipalla astianpesuainetta. Kalliopinnassa ohennettu maali löysi omat luonnolliset valumareittinsä. Myös betoninen ja kivinen tukimuuri saivat osansa maalista.

Aloin täyttämään pohjamaalissa olevia maaston aukkoja karkealla sirotteella. Nochillahan olisi ruoholiima erikseen mutta "Scenic Cement" ajaa asiansa myös tähän.

Tasoristeyksen vieressä radan molemmin puolin on vielä tyhjää aluetta. Toiselle puolikkaalle päätin asentaa Hekin ruohomattoa. Kontaktiliima on paras aine sen kiinnitykseen.


Muutoin käsittelin tasoristeyksen ja asfaltoidun tien ympäristön hiekalla ja karkealla sirotteella. Kunhan liima ehtii kuivua huomiseen niin pääsee näkemään kuinka paljon täytyy uudelleen sirottaa.

Erotatko mistä kohdin ruohomatto alkaa?

Maalasin kuormausraiteen kiskot ja osan päätepuskimesta Revellin ruostemaalilla (83).

Sain mallattua viime kertaisessa rakennusperiodissa matkustajalaiturin reunatkivet pysäkkirakennuksen eteen. Reunakivien vierusta kuitenkin tarvitsi maan kohotusta, joten sekoittelin satsin kipsimassaa ja täytin sillä kivien vierustan. Maskiteipin sisällä on piilossa / muottina pysäkkirakennuksen portaat. Kipsimassan kuivuttua täytyy kivijalan ympäristö mallata loppuun kipsikankaalla ja sirotteilla.
