Lähtökohtana on mallata oikeankokoinen suomalainen asema, jolloin voidaan sijoittaa kaikki rakennukset, mitä suomalaisella asemalla on. Tämä onnistuu kohtuullisen hyvin N-skaalassa. Aikaa säästyy melkoisesti, kun kaikki rakennukset mallataan syövyttämällä — vain kivijalat, savupiiput ja muutamat muut nippelit tarvitsee tehdä valamalla. Rakennukset alkaa pikkuhiljaa olla valmiita. Esikuvat ovat Pietarin radalta, eli suurempi asemarakennus on Nurmi ja pienempi Pulsa. Kuten piirustuksista näkyy, perustuu kumpikin samoihin osiin — näistä saa vaikka kuinka monta erilaista, koska tyyppipiirustuksia käytettiin. Vesitorni pitää vielä kehittää. Näistä kaikista voi kehittää vaikka rakennussarjat muiden harrastajien käyttöön, vaikka lähtökohta onkin vain omalle radalle tarvittavat talot.
Kun kerran lähtäkohtana on mahdollisimman oikean näköinen asema, en viitsi enää käyttää ylijäreää kiskotusta tai stumppeja vaihteita. Yhdelle asemallehan tarvitsee vain viitisen vaihdetta, joten on oikeastaan yhdentekevää, vaikka niiden kanssa käyttää vähän enemmän aikaa. Uudet englantilaiset ovat melkoisen lupaavia. Jos ne eivät natsaa, niin sitten hankin oheisen linkin takaa löytyvän työkalun. Kaverin code 55 -työkalulla on jo koonnut pari N-vaihdetta. Yhden rakentamiseen menee tunti, eli ei paljon mitään ja lopputulos on sekä teknisesti että visualalisesti aivan eri luokkaa kuin valmisvaihteet. H0-työkalu mulla onkin ollut jo vuosia ja sillä on tullut tehtyä iso kasa vaihteita.
http://www.handlaidtrack.com/N-6-Turnou ... e40-nr.htm
Lähtökohtani siis on, että panostetaan samalla kiskotukseen, kun panostetaan ympäristöönkin. Code 40 -fleksiä saa valmiina, joten kiskotus syntyy samalla vaivalla kuin jos käyttäisi jotain muuta fleksiä.