jhr kirjoitti:Tietääkö kukaan Ek päivävaunun pituutta? Tai esim. akseliväli tai "jotain"
Kiitos tiedosta!
Ek oli alunperin litteraltaan E. Ohessa "Mustan kirjan" piirustus, josta selviää tärkeimmät päämitat. Piirustuksesta puuttuu melkoisesti yksityiskohtia, kuten kattokalusteet, joita kaasuvalaistussa versiossa olikin runsaasti. Tapio Keräsen laatima erinomainen piirustus on muistaakseni julkaistu Junat-lehdessä ja "Piirustuksia Suomen rautateiltä, osa 2" vihkosessa.
Kuvan junassa Dk ja Ek ovat peräkkäin.
Kiinnostaa EK/DK/DE:n runko. Pitäisi alkaa rakentaa samarunkoista Fh-vaunua. Koetan vielä mittailla Fh:ta ja tehdä jotain piirrosta. (Ps. Vaunu olisi helppo tehdä syövytesarjanakin.)
Viimeksi muokannut ealab, 06.02.2014 14:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
ealab kirjoitti:Kiinnostaa EK/DK/DE:n runko. Pitäisi alkaa rakentaa samarunkoista Fh-vaunua. Koetan vielä mittailla Fh:ta ja tehdä jotain piirrosta. (Ps. Vaunu oilisi helppo tehdä syövytesarjanakin.)
Ek-, Dk- ja DE-vaunuista on jo olemassa syövytekuvat. Ynnä niihin sopivista Ge- ja P-vaunuista. Ehkä saadaan jossain vaiheessa sarjoina ulos. Tarkoitus kokeilla kolmipisteripustusta, koska pitkä kaksiakselinen vaunu kulkee aina melko kolhosti varsinkin jyrkemmistä kaarteista.
Jos saat tehtyä Fh-vaunusta piirroksen, niin voidaan ainakin harkita sen tekemistä syövyttämällä.
OT: Fh syövytesarjana, se olisi hienoa!. Nyt kun on mittailtu ja kuvattu, niin ehkä koppi olisikin helpoin osa. Koska etuosan lattia on reikäturkkilevyä, niin runkopalkiston pitäisi näkyä. Weinertiltä olenkin löytänyt uushopeista "salmiakkiruutuaukkopeltiä". Vaunut.org:sta löytyy useita kuvia vaunuista. Myös nyt mittailtusta kuva, Turun Fh3318-3. Eroja löytyy eri vaunuista, kopin paikka ei olekaan kaikissa keskellä runkoa. Tässä on.