Näyttivät olevan tarjouksessa jopa Conradilla nuo veturit, DC versio 61.50€.
Aivan 100% Suomimalli tuo ei ole, esim piippu ja moottorin pellitys on erilainen Suomessa liikkuneeseen vesioon verrattuna, myöskin kolmas valonheitin ei ole oikeassa paikassa.
Kuva ja hivenen tietoa Kdh3 veturista vaunut.org:issa http://vaunut.org/kuvasivu/3923
Alla kuva Lilliputin malllista....
Itse tilasin heti niitä pari kappaletta (Märkin AC versiota digitaalisena, noin 30€ kalliimpi) omaan pilttuuseen.
Tuohan on hiukan lyhyt verrattuna oikeaan Jenbachiin, nyt vaan en muista millä valmistajalla oli ainakin 1990-luvun alkupuolella oikean mittainen malli myynnissä.
mudhoney kirjoitti:Tuohan on hiukan lyhyt verrattuna oikeaan Jenbachiin, nyt vaan en muista millä valmistajalla oli ainakin 1990-luvun alkupuolella oikean mittainen malli myynnissä.
"johtavalla" foorumilla PeS on maininnut että Kleinbahn olisi sellaista valmistanut. Mullakin tuollainen veturi on, mutta se on majaillut viimeiset vuodet dekooderilla varustettuna mutta muuten muokkaamattomana Tapiolan kerhon kalustolaatikossa, eikä hyvää kuvaa mallista tuntunut netistä löytyvän. Tapiolan sivuilla on kuva, josta veturin mittasuhteet ehkä voi aavistaa esikuvaa vastaaviksi:
Ero johtuu siitä, että Liliputin mallit ovat ÖBB 2060 vastaavia, kun taas Kleinbahnin versio on 2062. Kleinbahn valmistaa myös jonkinlaista yritystä aiheesta 2060... Mutta 2062 on se Kdh3:sta vastaava.
Näyttäisi olevan vieläkin tuotannossa ko veturi http://www.kleinbahn.com/diesel6.html
Toivotavasti olisivat korjanneet vanhan mallin matoruuvi voimansiirron, virroitusominaisuudetkin olivat aika heikot....
EDIT Ko veturista löytyy jotain tietoa wikipediasta ja kuvia railfaneurope.net sivustolta (Tosin Suomesta ei ole kummassakan mainintaa).
Hermanni kirjoitti:Näyttäisi olevan vieläkin tuotannossa ko veturi http://www.kleinbahn.com/diesel6.html
Toivotavasti olisivat korjanneet vanhan mallin matoruuvi voimansiirron, virroitusominaisuudetkin olivat aika heikot....
Matoruuvivaihteisto uudessa on vanhassa versiossa on lähes samanlainen: vanhassa matoruuvi oli kierretty messinkilangasta, uudessa versiossa se on sorvattu messingistä. Uusi kulkeen hivenen paremmin kuin vanha. Reilu vuosi sitten ostin uuden version. Maksoi 45 euroa uutena - ei ole hinnalla pilattu. Muuttaminen Suomi-versioksi onnistuu helposti: konepeiton luukut uusiksi ja jäähdytysmaski uusiksi. Edessä kummallekin sivulle pitäisi vielä laittaa pienet ritilät. Konepeittoon ja hyttiin pitäisi asentaa otetangot. Alkujaan Suomeen tullussa vehkeessä oli komea kromattu nokkamaski. Alustaan pitäisi jotain säiliöitä ja lootia väsätä. Vanhoissa Junat-lehdissä on erinomaisia kuvia - mm. VR:n maaleissa.
Moottori on ikivanha Bühler, joka on jostain käsittämättömästä syystä kiinnitetty jollain superliimalla. Moottorin irrottaminen ei ole mikään pikkujuttu. Virroituksen parantaminen on helppoa. Samalla kannattaa vaihtaa fillarit: laipat ovat niin syvät, että eivät taida kulkea juuri minkään valmistaja code 83 -kiskoilla. Muovityö on kohtuullisen hyvää. Kohtuullisen pienellä vaivalla vehkeestä saa kelvollisen Suomi-vempeleen.
Veturi on ollut useammassa värityksessä eri aikoina. Lisäksi Saalasti Oy teki siihen suurehkoja muutoksia, muistaakseni 70-luvulla. Ulkopuolen detaljien kannalta suurin muutos eri aikoina kuitenkin lienee ruuvikytkimen vaihtuminen Vapitikytkimeksi.