Ja ostinhan tuota Tampereen PR-päiviltä Fallerin korkkipenkkaakin. Että kyllähän tämä tästä, kunhan vaan vapaa viikonloppu eka löytyisi jostain.

Valvojat: jhr, Hermanni
Vau! Sukevan asema onkin tuttu paikka lapsuusvuosilta, kun tuli reissattua junalla mummolaan joskus useitakin kertoja vuodessa. Nykyään tulee kuljettua autolla ja enkä näin ollen ole käynyt asemalla piiiiitkään aikaan. Täytyypä käydä fiilistelemässä, kun seuraavan kerran satun nurkille.mudhoney kirjoitti:Vasemmanpuoleisen liikennepaikan esikuvana on Sukeva...
Kuuluuhan se, mutta sen valmistuminen saattanee viedä pitkänkin tovin. Moduuli Uusikaarlepyyn asemasta ja RHK:n standardikohtauspaikasta, Markkalasta olisi kyllä sitä ennen aikomus tehdä. Kunhan ekaksi ensin yksi linjamoduuli ja kolmioraide...mni kirjoitti: Mielenkiinnolla odotan etenkin Sukeva-moduulisi edistymistä. Siis jos se vielä kuuluu suunnitelmiisi. Kivan näköinen ratakaavio muutenkin. Toivottavasti pääset taas pian rakennuspuuhiin.
Onko mahdollista tehdä poikittaistuesta sen verta korkea että sen voisi sahata tarvittaessa maaston muotoiseksi?mudhoney kirjoitti:Mieleen nousi seuraavanlaisia pohdintoja:
*Poikittaistukea ei voi kiinnittää muuhun runkoon ennen kuin maaston muoto on tiedossa (sijainti päädystä 540 mm)
*Pitäisikö pengervaneri kiinnittää kulmaraudoilla päätyihin & poikittaistukeen?
*Pitäisikö poikittaistuki kiinnittää pitkittäistukiin kulmaraudoilla kuten kulmissa on tehty? Vai riittäisikö paineilmanaulaimella ampuminen? Tällöin rakennetta ei sen jälkeen tosin voi purkaa.
No tuohon ei enää voi lisätä paljoa mitään. Sen korkeus on pitkittäistuen alareunasta penkereen alareunaa. Lähinnä ajattelin kuvioida pistosahalla noita pitkittäistukia.Hermanni kirjoitti:
Onko mahdollista tehdä poikittaistuesta sen verta korkea että sen voisi sahata tarvittaessa maaston muotoiseksi?
Meinaat siis, että noihin kulmiin noiden kulmarautojen kavereiksi vielä kolmiot?Kulmiin kannattaa tehdä kolmionmuotoiset tukipalat samasta vanerista mistä kehikkokin on tehty.
Laitat puuliiman ja ruuvien kanssa ko palat kulmiin niin tulee tukeva, eli palat sisäkulmiin (Nurkkiin) liiman kera ja vielä ruuveilla kiinni moduulin läpi ulkopuolelta (Vähän vaikeesti selostettu mutta toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin)......
olisiko HIFKmoduuli tai bluesmoduuli parempimudhoney kirjoitti: "jokerimoduulin" tekemiseen.
Korkeintaan manuaalinen, koska en ole oikein sinut näiden elektroniikka-asioiden kanssa.Jaska kirjoitti:Suunnitelmissasi on suojastusopastimet. Miten ajattelit, että ne toimii? Itse olen pähkinyt samaa asiaa...
a) täysin manuaalisesti toimiva, eli valot säädetään kytkimestä tai kytkimistä käsin. Voisi olla vaikka kulkusuuntakytkin, joka pakottaisi toisen opastimen punaiseksi ja lisäksi värikytkin, joka säätäisi jäljelle jääneeseen opastimeen sopivan värin. Kytkin voisi sijaita moduulin sivussa ja virran saanti joko paristolla tai muulla tavalla. Ehkä ei raiteista kuitenkaan.
b) osin automaattisesti toimiva, monta tapaa... Esim kulkusuunta laitettaisiin käsin, mutta liiketunnistin hoitaisi vihreän vaihtumisen punaiseksi veturin saapuessa kohdalle. Joku ajastinelektroniikka voisi vaihtaa punaisen keltaiseksi muutaman minuutin päästä ja takaisin vihreäksi muutaman minuutin päästä seuraavaa samaan suuntaan menevää junaa varten.
c) täysin esikuvan mukainen, jolloin tarvitaan johtoja moduulista toiseen (ja standardi miten tämä tehdään)