Moduuliradan opastinmonttu N-mittakaavan FREMO-moduuleihin

Keskustelua moduuleista ja moduuliradoista.

Valvojat: jhr, Hermanni

Psi
Lämmittäjä
Viestit: 333
Liittynyt: 24.02.2007 12:32

Moduuliradan opastinmonttu N-mittakaavan FREMO-moduuleihin

Viesti Kirjoittaja Psi »

Moduuliradoissa tulo-opastimen tai suojastusopastimen asentaminen etäälle asemamoduulista on vaatinut mielikuvitusta. Keski-Euroopassa suositaan H0-mittakaavassa Wattenscheid-monttua joka kalustetaan melko monimutkaisella kuilulla.

Suomessa FREMO-FIN on käyttänyt yksinkertaisempaa ratkaisua, jossa valo-opastimen asentamiseksi moduuliin tarvitsee vain asentaa kiinteästi pätkä kupariputkea jossa on pieni suuntauslovi valon suuntaan. Putki on yksinkertainen ja halpa ratkaisu ja putken asennus moduuliin käy nopeasti. Putken naamioiminen tarvittaessa vaikka irtopensaalla on helppoa.

Henk Oversloot on tehnyt uuden www-sivun, jossa hän esitelee N-mittakaavan FREMO-moduuleihin kehitettyä Wattenscheid-opastinmonttua. N-mittakaavaan suositellaan H0-mittakaavan Wattenscheid-monttua pienempää, 20 x 20 mm monttua, ja montun kuiluksi on kehitetty 3D-tulostettava kuilu.

Tietysti opastinta varten voi tehdä lyhyen moduulin, jossa opastin on kiinteästi asennettuna. Tämä tietysti edellyttää, että tällaisia moduuleja on joku viitsinyt rakentaa. Kaarteen keskelle tuleva suora opastinmoduuli tekee radan tahattomien epäjatkuvuuksien lisäksi vielä ylimääräisen suoran keskelle kaarretta ja lisää käsin sovitettavien moduulisaumojen määrää.

pekka