Kuvassa on 8-metrinen ja 16-metrinen. 8-metrinen sopii asemalle vaikka lähtöopastimeksi.



Mastojen kokoonpanoajatus on yksinkertainen. Mastot on syövytetty 0,3 mm:n uushopealevystä. Masto muodostuu neljästä irtonaisesta sivusta. Sivujen reunoilla on silmukat, joihin toisen sivun reunassa olevat tapit sopivat. Sivut yhdistetään pareittain. Kahden sivun kokonaisuus teipataan suorakulmaista puurimaa vasten — alumiiniprofiili tai alumiinikulma on erinomainen, koska tina ei tartu alumiiniin ja se on yleensä puurimaa ryhdikkäämpi. Tämän jälkeen nurkka tinataan ulkpuolelta. Tällä tavalla muodostuu kaksi L-palkkia, jotka sopivat yhteen — ja taas tinataan maston nurkat ulkopuolelta. Viimeiseksi askelmajäljitelmät taivutetaan sivulta 180 astetta maston sivua vasten ja juotetaan päistään kiinni maston kylkeen.
Siipeen juotetaan uushopealangasta akseli, joka sopii mastossa oleviin reikiin. Siivessä on reikä ohuesta teräslangasta pätkäistyä käyttötankoa varten. Käyttötangon voi pujottaa halutessaan maston sisälle tai vaihtoehtoisesti maston kylkeä vasten. Ratapöydän alle asennettu vaihdemoottori antaa käytttötangolle ja siivelle liikkeen.
Tämä tapa on huomattavasti helpompi, kuin yrittää taivuttaa masto kahdesta kappaleesta.
Valmiita siippareita on nähtävillä Vantaan näyttelyssä.





Tässä kuvassa näkyvät opastimen osat. Kuvassa näkyy myös asetinlaitteen osat, jotka olennaisesti liittyivät mekaanisiin turvalaitteisiin. Jokaista siipiopastinta varten asemalle tarvitaan yksi mekaanisten johtojen kiristipari — vastapaino — joka piti mekaaniset langat kireällä. Kiristimet asennettiin telineisiin. Siipiopastimissa kiristimet olivat suurempaa mallia, vaiheiden osalta ne olivat pienempiä.
Kampiasentilaite taas oli asemarakennuksen edustalla. Asetinlaitteen kammesta käännettiin vaihde tai opastin. Vääntövoima välittyi laitteille mekaanisisa johtoja pitkin. Johdot oli sijoitettu johtokanaviin, jotka oli katettu laudoilla. Johtokanavat kulkivat näkyvästi ratapihan reunaa pitkin, jossa aikansa kuljettuaan ne muuttuivat telineisiin sijoitetuiksi avojohdoiksi.
Kampiasetinlaitekaappeja oli vain tientynkokoisia, eli kampia oli kaapeissa tietyllä jaolla. Kampia asennettiin tarvittava määrä ja loput kampiauko peitettiin pyöreillä peitelevyillä. Saman voi tehdä pienoismallissa — sen mukaan mitä kaikkea pienoisrautatien asemalla kuvitellaan käännettävän asetinlaitteella. Mukava ja näkyvä yksityiskohta.
