Roco z21

Keskustelua radan ja rakennusten sähköistämisestä. Digitaali / analogi järjestelmistä, vaihdemoottoreista ym.

Valvojat: jhr, Hermanni

seppom
Ratavartija
Viestit: 15
Liittynyt: 07.03.2021 16:52

Roco z21

Viesti Kirjoittaja seppom »

Arvoisat tietäjät!
Olen tullut vakuuttuneeksi siitä, että kannattaa ostaa "Start-setti". Jäin kuitenkin pohtimaan, kuinka perussetti on riittävä. Rocolla on kohtuullisen edullinen peruspakkaus, jossa on ilmeisesti yhdistetty virtalähde ja digipurkki. Sen voinee laajentaa wifi-purkilla. Tosin ohjain on edelleen langallinen? Olisiko kuitenkin järkevämpää investoida isompaan (ja kalliimpaan) pakettiin, jossa olisi erillinen virtalähde ja wifivehkeet valmiina?
Ratani tulee olemaan melko kookas, joten pohdin tätä jo valmiiksi.
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 109
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: Roco z21

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Kuinka suurta rataa suunnittelet? Melko kookas kun voi tarkoittaa tällä alalla mitä vaan, yhdelle se tarkoittaa kolmen neliömetrin rataa jolla kulkee viitisen junaa yhtäaikaa, toiselle jotain paljon suurempaa.
seppom
Ratavartija
Viestit: 15
Liittynyt: 07.03.2021 16:52

Re: Roco z21

Viesti Kirjoittaja seppom »

Totta puhut, en ihan tältä kantilta asiaa ajatellut!
Omastani tulee viitisen neliötä melkein kolmessa kerroksessa.
Olisikohan jotakin sopivaa kirjallisuutta digijutuista tarjolla?
Vaikkapa vastauksia eristettyjen rataosien kytkentään, opastimien ja niiden tunnistamisen asetteluun ym.
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 109
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: Roco z21

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Aika reilusti tilaa ajella kun tuon tilan täyteen rakentaa. Voi olla, että jollakulla kokeneemmalla on myös ajatuksia asiaan liittyen, mutta laajempien rataprojektien kanssa on hyvä pitää mielessä, että sen rakentamiseen saattaa kulua aika runsaastikin aikaa, ja on varmasti kiinnostuksen ylläpidon näkökulmasta ihan hyvä saada mahdollisimman nopeasti jonkinlainen rata toimintakuntoiseksi. Digitaalimaailmassakin on oma oppimisensa, eli ei välttämättä olisi ollenkaan huono ajatus rakentaa ensin hieman vaatimattomampi rata johon tuo z21 start riittäisi ja kun on parempi ajatus siitä, mitä haluaa ja miten tekniikka toimii voi rakentaa suuremman kokonaisuuden. Ja rataosia voi yleensä aika hyvin käyttää uuteen rataan. Tuo ratakaaviosi, jonka laitoit aiemmin näkymään näyttää olevan sitä kokoluokkaa, että siihen riittää hyvin z21 start, eli lienet ilmeisesti nyt suunnitelmissa suurempaa projektia?
seppom
Ratavartija
Viestit: 15
Liittynyt: 07.03.2021 16:52

Re: Roco z21

Viesti Kirjoittaja seppom »

Totta puhut. Kiire on pahasta monella tapaa!
Olen vain ihmetellyt, kun digivehkeistä on niin vähän kirjallista materiaalia saatavissa. Kantapään kautta siis tiemme käy!
Toteutan nyt ratani aluksi analogisena huomioiden kytkennöissä mahdolliset myöhemmät tarpeet. Tuo näkemäsi kaavio on todellakin kaavio. Yksi silmukka kiertää Manalassa kolmiraiteisen piiloratapihan kautta ja toisellakin on kaikenlaista hauskaa. Lisukkeena sitten "vitriinirata" museovehkeitä varten. Muutama metrikymmen kiskoa on jo asennettu...
Hiljaa hyvä tulee! Mukavaa kesää! :D
Avatar
Jaska
Asemapäällikkö
Viestit: 565
Liittynyt: 09.01.2007 10:58

Re: Roco z21

Viesti Kirjoittaja Jaska »

Meillä kerholla (Pirake) on toteutettu z21 + kännykkäappi pohjalta hommat. Ei tarvita tällä hetkellä edes buusteria, mutta sen lisääminen myöhemminkin on helppo homma. Samaten tunnistimia voi lisätä jälkikäteen helposti. Toisinsanoen ei tarvi heti lyödä kaikkia asioita lukkoon.
Vastaa Viestiin