Sivu 1/1

Kaiteet

Lähetetty: 15.11.2020 22:30
Kirjoittaja Veke
olisi hyvä materiaali veturin käymäsillan kaiteiksi ?
Koitin juottaa 0.7 mm messinkilangasta mutta kun lanka on jotain
Askartelulakaa joka on hehkutettu pehmeäksi niin siitä ei kyllä
saa siistiä millään.Joku jäykkä lanka pitäisi muotonsa ja ryhtinsä paremmin.

Mikä, ehdotuksia ?

Re: Kaiteet

Lähetetty: 16.11.2020 00:25
Kirjoittaja LOK
Taittelen ja kolvaan omien vaunumallieni otetangot suoraksi vedetystä uushopealangasta. Uushopealankaa saa eri paksuuksissa Tmi Mestarimalleilta 0,3-0,8 millimetrin halkaisijoilla. Olen itse käyttänyt Mestarimallien valikoiman ohuinta uushopealankaa, joka on lyhyissä rivoissa ja ottimissa pitänyt hyvin muotonsa. Uushopealangan juottamiseen kelpaa tavallinen lyijytinalanka ja tinajuoksute.

Olen käyttänyt myös pianoteräslankaa ottimien ja ripojen valmistukseen. Materiaali on erittäin jämäkkää, minkä lisäksi pianoteräslankaa on mahdollista kolvata tavallisella lyijytinalangalla ja tinajuoksutteella. Vaihdoin pianoteräslangan omassa tapauksessani lopulta kuitenkin suoraksi vedettyyn uushopealankaan, joka on pianoteräslankaa helpommin taiteltavaa.

Re: Kaiteet

Lähetetty: 02.06.2022 14:04
Kirjoittaja tv_tyyppi
Vähän vanha keskustelu, mutta vastaanpa kuitenkin. Kerällä oleva messinkilanka on aika erilaista tavaraa kuin suorana myytävät metallitangot (tankojahan oikeastaan on vaikka ohuita ovatkin.) Säilyttävät muotonsa hyvin ja on helposti taivutettavissa sopivaan muotoon.

Ja kannattaa kiinnittää kaiteeksi tulevat tangot alustaan (kuten vanerinpalaan) jotteivät ne liiku juottaessa.

Itse aika monta otetankoa kasannut ihan pikaliimalla kun se tuntuu olevan helpompaa. Lopputulos ei ole aivan yhtä kestävä, mutta eipä niitä nyt muutenkaan oikein pidä näpelöidä.