Delta-veturin osoitteen muutos

Keskustelua radan ja rakennusten sähköistämisestä. Digitaali / analogi järjestelmistä, vaihdemoottoreista ym.

Valvojat: jhr, Hermanni

jokkep
Ratavartija
Viestit: 21
Liittynyt: 26.09.2019 20:57

Delta-veturin osoitteen muutos

Viesti Kirjoittaja jokkep »

Tuli hankittua Ebaysta vanha veturi, jossa näyttää olevan Delta-dekooderi. MobileStation vaikuttaisi tunnistavan veturin jotenkin, mutta kun sen jälkeen yrittää lähteä ajelulle, ei veturissa tapahdu mitään, mutta kaikki osoitteilla 20-26 olevat vaihteet kyllä kääntyy!!. Kaikki yhtaikaa...? Ei mitään tietoa, mikä on veturin osoite, mutta mahtaneeko mennä päällekkäin jotenkin noitten vaihdeosoitteiden kanssa. Saako noita Deltan osoitteita jotenkin vaihdettua? Ja jos saa, niin miten? En nyt tähän hätään edes löytänyt mistään tietoa, mitä nuo Deltan osoitteet on.
Siis käykö tuo deltasysteemi edes uudemman digitaalijärjestelmän kanssa yhteen, vai pitääkö ryhtyä dekooderin vaihtoon?
tv_tyyppi
Lämmittäjä
Viestit: 246
Liittynyt: 27.08.2006 19:49

Re: Delta-veturin osoitteen muutos

Viesti Kirjoittaja tv_tyyppi »

Ensiksi: en ole märklin delta tai digiasiantuntija, joten kenties jollakulla muulla täällä foorumilla on parempaa tietoa!

Näyttää siltä, että delta on ilmeisesti 90-luvun digitaalitekniikkaa ja yksinkertaistettu digitaalisysteemi. Ainakin saksaksi löytyy tietoa siitä miten saa muutettua dekooderin osoitteen dekooderissa olevin dip-kytkimin (etsi hakukoneella esim: "delta decoder adresse einstellen") Ilmeisesti olisi siis ainakin jossain määrin käytettävissä uudemmassa digitaaliympäristössä joten ei pitäisi olla tarpeen lähteä dekooderinvaihtoon.
Vastaa Viestiin