På spåret (jäljillä/raiteilla)

Tietoja ja keskusteluja tapahtumista ja tilaisuuksista.

Valvoja: Hermanni

Psi
Lämmittäjä
Viestit: 296
Liittynyt: 24.02.2007 12:32

På spåret (jäljillä/raiteilla)

Viesti Kirjoittaja Psi »

Ruotsin television suosituin visailuohjelma tulee tänäkin vuonna Yleisradion kanavilla. Ensimäinen jakso on jo tullut, mutta kaikki on katsottavissa Yleisradion www-sivulla:

https://areena.yle.fi/1-4287629

Ohjelmassa joko nopeutetun junan ohjaamovideon tai autosta kuvatun videon aikana kaksi kaksihenkistä joukkuetta yrittää esitettyjen kysymysten avulla arvata, mihin kaupunkiin ollaan matkalla. Joka jaksossa on kolme matkaa, yleensä yhden määränpää on Ruotsissa, yhden mualla Euroopassa ja yhden kaukomailla. Muutaman kerran on liikuttu Suomessakin. Kun määränpää on selvitetty, tulee muutamia kysymyksiä, usein melko löyhästi kohdekaupunkiin liittyen. Ohjelmaa on esitetty Ruotsissa vuodesta 1987, ja nyt se on toista kertaa esitetty Yleisradion Teema/FST-kanavalla suomeksi tekstitettynä. Visailun kääntäminen vaatii kääntäjiltä nokkeluutta, sillä usein kysymykset ovat sanaleikkejä, joita on käytännössä mahdotonta sanasta sanaan kääntää. Ainakin viime vuonna käännökset olivat mielestäni erinomaisia. Ne, joilla näkyy SVT:n kanavat, voivat seurata ohjelmaa sitä kautta ruotsiksi tekstitettynä, ja silloin myös joka jaksossa olevan kahden musiikkikysymyksen laulujen sanat on luettavissa ruudulla, Yleisradiolla ei ole varaa julkaista laulujen sanoituksia.

Ne joilla on internet-yhteys, voivat katsoa jaksot perjantaisin, samaan aikaan kuin jaksot esitetään Ruotsissa. Se 20%:n osa väestöstä, jotka ovat yleisradioverovelvollisia, mutta jotka eivät omista internet-yhteyttä, tai joilla ei ole katsomiseen tarvittavaa laitteistoa/tietotaitoa voivat katsoa jaksot siis myöhemmin sunnuntaisin televisiosta.

Sarjan SVT:n sivut: https://www.svtplay.se/pa-sparet

pekka
Psi
Lämmittäjä
Viestit: 296
Liittynyt: 24.02.2007 12:32

Re: På spåret (jäljillä/raiteilla)

Viesti Kirjoittaja Psi »

Sarjan kausi 2020-2021 on jo käynnistynyt. Tällä kaudella Yleisradio ei ikävä kyllä esitä På spåret -sarjaa, mutta netin käyttäjillä on mahdollisuus seurata sarjaa svtplay.se-sivujen kautta:

Sarjan SVT:n sivut: https://www.svtplay.se/pa-sparet

Tämän kauden sarja on jo edennyt toiseen jaksoon. Uudet jaksot tulevat katsottaviksi perjantai-iltaisin.

pekka
Vastaa Viestiin