Saksalainen N rata

Yleistä keskustelua omista radoista ja projekteista.

Valvojat: jhr, Hermanni

jhr
Asemapäällikkö
Viestit: 392
Liittynyt: 07.02.2006 18:34

Saksalainen N rata

Viesti Kirjoittaja jhr »

Nyt kun tuo suomiaihe on jo loppuun kaluttu luu ja sormetkin nuoltu, niin ajattelin jos uuteen kämppään alkais hahmotella saksalaista N rataa. Aikakausi voisi olla niiltä ajoilta kun ite siellä notkuin eli 80-luku tai 90-luvun ihan alku.
Saksalaisessa olis se hyvä puoli, että kaikkea saa valmiina
Samuelsson
Lämmittäjä
Viestit: 271
Liittynyt: 28.06.2007 18:19

Re: Saksalainen N rata

Viesti Kirjoittaja Samuelsson »

Puhtaalta pöydältä on aina kiva aloittaa. Saksalainen N-rata on itsellänikin haaveissa. Itsellä olisi teemana 2000-luvun moderni S-Bahn -liikenne. Lähinnä siis moottorijunia, pieniä asemia ja lyhyet välimatkat asemien välillä. Sekaan mahtuisi muutama IC- tai ICE -juna, jotka eivät pysähtelisi juurikaan. Ajelisivat vain asemien ohi takaisin piilopihalle.

Saksalaiseen N:ään olisi kyllä ihanan helppo hankkia kaikkea kivaa. Myös maisemasta saisi kertaluokkaa esikuvanmukaisemman. Toisaalta myös kompromissien teko maisemoinnissa olisi hyväksyttävämpää, kun yksityiskohtien kanssa olisi suurpiirteisempää.

Tällä hetkellä itselläni on suomalainen H0-rata valmisteilla. Vielä sen kanssa riittää mielenkiintoa puuhailla, mutta väkisinkin ajatus on alkanut harjailla takaisin tehdasmalleihin.
Saapa nähdä mitä nykyisen radan kanssa teen tulevaisuudessa, kun tilaa kahdelle radalle ei ole.
jhr
Asemapäällikkö
Viestit: 392
Liittynyt: 07.02.2006 18:34

Re: Saksalainen N rata

Viesti Kirjoittaja jhr »

Joo, siis mukava oli väsätä suomikalustoa ja aikanaan änään taisin tehä 80 prossaa kalustosta, mut nyt vain kiinnostaa saksalainen ja niin ku kirjotin niin 80-90 luku.
Nyt netistä kattonu saksalaisia junavideoita sillä silmällä, että mitä kalustoa silloin on liikkunut (verrannut omiin hatariin muistikuviin).
Saksassa on myös paljon pieniä pistoraiteita jne eli kohtuu mielenkiintoisia paikkoja ja löytyy paljon tietoa netistä
Vastaa Viestiin