Puutarha... eikun metsärata

Yleistä keskustelua omista radoista ja projekteista.

Valvojat: jhr, Hermanni

Vastaa Viestiin
saaripa2

Puutarha... eikun metsärata

Viesti Kirjoittaja saaripa2 » 09.02.2006 15:45

Lähes 40 vuoden aktiivisen (?) harrastamisen jälkeen olen todennut, että vanhojen herrojen on syytä siirtyä suurempiin juniin.

Tänä keväänä tulee kymmenen vuotta täyteen siitä, kun aloin suunnitella ja rakentaa ratalinjaa mökin pihaan. Saman vuoden syksyllä ostin LGB:n peruspakkauksen Saksasta (erään tavaratalon poistomyynnistä sikahalvalla) ja kiikutin sen käsimatkatavarana kotiin. Toisena vuonna oli valmiina ja kiskotettuna n. 20 m rataa, kolmantena vuonna jo koko alkuperäinen 60 m lenkki.
Viime kesänä valmistui laajennus, joka kasvatti linjan pituuden liki sataan metriin.

Radalla on nimi "Greenwood Logging Railroad" ja kuvitteellinen historia, joka on vielä hieman kesken.

Olen pitkään säilynyt diakuvaajana, mutta nyt on hallussani digikamera, jolla otan ensi keväänä kuvia tälle saitille tallennettavaksi.

Rata esiintyy seuraavassa Meidän Mökki - lehdessä...

Panu Saarikuru

jhr
Asemapäällikkö
Viestit: 373
Liittynyt: 07.02.2006 18:34

oma rata

Viesti Kirjoittaja jhr » 09.02.2006 18:13

Aika kunnioitettava pituus sun puutarha/metsäradalla. Asuin vuosia Tanskassa ja siellä puutarharadat olivat aikalailla suosittuja, ilmeisesti johtuen Tanskan olemattomasta talvesta. Sun rata kuvat olis kyllä tervetulleita. Aina on mukava nähdä uusia ratakuvia.

Itellä oli HO rata kunnnes iski vesivahinko ja lattioiden uusimisen takia piti purkaa koko rata. Nyt sitten ihmettelen ja suunnittelen uutta rataa. Varastossa olis N-mittakaavan ratakin mutta se sa odotella parempia aikoja.
Ajattelin kuvata radan rakentamisen tyhjästä huoneesta eteenpäin. Tulee ainakin dokumentoitua koko homma :)

Vastaa Viestiin