Sivu 1/1

höyryveturin aihio.

Lähetetty: 23.04.2018 18:36
Kirjoittaja spwaw
Onko kukaan kiinnostunut ostamaan kuparista puolivalmistä höyryveturin kattila aihiota.

Pituutta 540mm ja kattilan halk. 160mm ja siihen liittyen myös kuparia ja messinki levyä , umpitankoa jne. Pieni määrä.

Messinki ja kupari levyt 2mm paksuisia ja messinki levyt ainakin 20v vanhoja Eiran Lääkäriasemalta saatu.

Sukulainen rakenteli toimivia höyryvetureita elinaikanaan ja nämä jääneet häneltä.

Pyydän anteeksi kuvien huonoa rakeista laatua mutta foorumi softa ei suostunut tarkkoja pienenkään koon jpg kuvia hyväksymään. Tallensin jokaisen kuvan GIF muotoon :)

Re: höyryveturin aihio.

Lähetetty: 24.04.2018 19:41
Kirjoittaja spwaw
Tietääkö kukaan missä voi myydä näitä kiinnostuneille ?

Re: höyryveturin aihio.

Lähetetty: 02.05.2018 17:40
Kirjoittaja Junnailija
En tiedä. Mutta Suomessa lienee aika vaikeata, sillä täällä ei ole kovin monta oikeita pienoishöyryjä rakentavia harrastajia. Mutta esim. Englannista niitä löytyy varmaan pilvin pimein. Kukin kuitenkin rakentanee lähinnä vain itseään kiinnostavia malleja, joten voi olla vaikeata löytää ostajaa, etenkin, jos ei tiedetä tarkasti, millaiseen veturiin tuo kattila on tarkoitettu (tyyppi, mittakaava jne...). Voit myös yrittää kiikuttaa sen esille seuraaville pienoisrautatiepäiville.

Re: höyryveturin aihio.

Lähetetty: 04.05.2018 17:27
Kirjoittaja Jaska
Hyvinkään rautatiemuseon pihalla on muistaakseni liikkunut tällaisia. Harrastajia on Suomessa vähän. Ehkä museolla tietävät jotain asiasta? Uskoakseni kesken jäänyt projekti kiinnostaisi eniten juuri paikallista harrastajaa, ainakin jos tuosta oli tulossa kotimaista esikuvaa esittävä veturi. Resiina-lehti tai netissä resiinalehti.fi voisi olla hyvä väylä myös etsiä ostaja. Älä ainakaan romumetalliksi hävitä, koska näihin on jo käytetty paljon aikaa.

Re: höyryveturin aihio.

Lähetetty: 04.05.2018 17:32
Kirjoittaja Jaska
Linkki https://www.wikiwand.com/en/Live_steam menee artikkeliin, jossa pari aiheeseen liittyvää kuvaa myös Suomesta. Ylin kuva, jossa "truumanni" ja alin, jossa "kana" ovat täkäläisiä. Kana onkin menossa kuvassa juuri Hyvinkäällä museon pihassa.